Bel of WhatsApp Reint 06 22372332

Taxatie door agrarisch makelaar

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken voor het taxeren van uw onroerend goed. Wilt u uw woonboerderij verkopen, of bent u juist op zoek? Dan kan het gaan om taxatie voor verkoop en/of financiering van uw woonboerderij. Op bedrijfsniveau spreken we van taxatie op het moment dat de bedrijfsstructuur veranderd, bijvoorbeeld voor de financiering van een bedrijfsovername, bedrijfsovernameregeling of herwaardering van uw landbouwgronden bij het toetreden van een lid in uw bedrijf. Deze situaties hebben één ding gemeen: U wilt de waarde van uw eigendom weten. Laat het taxeren dan over aan de erkend specialist in de agrarische taxatie Reint Bruins Makelaardij!

Plan een taxatie in

Taxatie nodig?

Of het nu om het bepalen van een goede verkoopprijs of het in aanmerking komen voor een hypotheek gaat. In veel situaties is het belangrijk om een duidelijk beeld van de waarde van uw agrarisch vastgoed te hebben.

Naam
Adres(Vereist)

Wanneer heeft u een taxatie nodig?

Of het nu om het bepalen van een goede verkoopprijs of het in aanmerking komen voor een hypotheek gaat. In veel situaties is het belangrijk om een duidelijk beeld van de waarde van uw agrarisch vastgoed te hebben. Een taxatie is onder andere nodig bij:

  • (Financiering van) agrarische bedrijfsovername;
  • Een boedelscheiding;
  • Staking van uw agrarische bedrijfsvoering;
  • Bedrijfsopvolging/erfbelasting en het vaststellen van een mogelijke bedrijfsopvolgingsregeling;
  • Bedrijfsbeëindiging/faillissement aanvragen;
  • Herwaardering van landbouwgronden; in verband met het mogelijk afschaffen van de landbouwvrijstelling

Voor beoordeling van de WOZ-aanslag en vervolgens voor u bezwaar.

Erkend agrarisch taxateur

Reint Bruins is agrarisch register taxateur. Dat betekend dat hij geregistreerd specialist is op het gebied van agrarische taxaties. Dat is geen overbodige luxe; banken eisen namelijk dat de taxatie van agrarisch vastgoed door een erkend agrarisch makelaar of taxateur wordt gedaan. Doordat ieder taxatierapport gecontroleerd wordt door een collega-agrarisch taxateur, weet u zeker dat u een betrouwbare taxatie van uw agrarisch vastgoed krijgt. Met zijn ruime ervaring heeft Reint Bruins voor zowel agrarisch ondernemers, banken als accountants reeds diverse agrarische taxaties mogen uitvoeren.

Ruime ervaring als agrarisch taxateur én boer

Wanneer u agrarisch vastgoed wilt laten taxeren, wilt u natuurlijk graag werken met een agrarisch taxateur die weet waar hij het over heeft en u echt begrijpt. Dan zit u bij mij goed. Ik ben zelf opgegroeid op een akkerbouwbedrijf, waar ik het reilen en zeilen van de agrarische sector al vanaf jongs aan heb meegemaakt. In 1986 ben ik zelf boer geworden. Ik begrijp dus uit eigen ervaring goed met welke uitdagingen, kansen en regelgeving u te maken heeft bij het runnen van een boerenbedrijf.

Het proces van het verkopen van mijn agrarisch bedrijf heb ik ook persoonlijk doorlopen, toen ik het in 2006 verkocht. Deze ervaring, samen met mijn achtergrond als boer, zet ik inmiddels al ruim 15 jaar in om u de juiste kwaliteit en persoonlijke aanpak te bieden als agrarisch taxateur en makelaar. Ik weet als geen ander wat er komt kijken bij de aan- en verkoop van agrarisch vastgoed, en beschouw elke situatie dan ook als uniek.

 

Bent u benieuwd wat de taxatiewaarde is van uw perceel landbouwgrond?

Bereken hier online de taxatiewaarde!

Neem vrijblijvendcontact met mij op

 

Bereken online taxatiewaarde van uw perceel landbouwgrond

Agrarisch register taxateur Reint Bruins helpt u verder met agrarische taxaties. Bereken nu zelf de taxatiewaarde van uw landbouwgrond. Vul hieronder alle gegevens in van uw perceel en Reint Bruins berekent voor u direct wat de waarde is van uw perceel landbouwgrond!

1Locatie gegevens
2Taxatie gegevens
3Persoonlijke gegevens
Adres(Vereist)