Uithuizermeeden, Hoofdstraat 272

Aangekocht
  • Groningen
  • Aanvaarding: In overleg
  • Bouwvorm: Bestaande bouw
  • Object soort: Woonhuis
Locatie
Deze woning is aangekocht via ReintBruinsmakelaardijBV

De doorgaande weg door het dorp Uithuizermeeden - zijnde de Hoofdstraat - was van oudsher de straat waaraan veelal vrijstaande woningen met een sfeervolle uitstraling waren gevestigd. Eén van deze vrijstaande woning is gesitueerd op huisnummer 272.. Het betreft een verrassend vrijstaand woonhuis met een uitgesproken eigenzinnige architectuur en een aangebouwde schuur annex werkplaats. Voordeel van deze aangebouwde ruimte is de aanwezigheid van een dubbele sectionaaldeur, waardoor de ruimte ook met hoge voertuigen toegankelijk is. Achter de woning zijn vervolgens ook nog een vrijstaande garage en een overkapping - bijvoorbeeld voor het stallen van aanhangers of een boot - gesitueerd, waardoor de gebruiksmogelijkheden verder toenemen binnen de huidige woonbestemming.
Het dorp Uithuizermeeden is centraal binnen de gemeente het Hogeland - zijnde de voormalige gemeente Eemsmond - gelegen en biedt daarbij een regiofunctie voor de omliggende dorpen en buurtschappen. Als gevolg van deze regiofunctie biedt het dorp nog altijd een breed scala aan voorzieningen, waarbij een groot deel hiervan tegenwoordig zijn gesitueerd aan het Johan van Veenplein. Zo vindt u hier een supermarkt met een breed assortiment, een cafetaria, een kapsalon e.d., waarbij verspreid over het dorp nog diverse winkels zijn
gevestigd. Naast een ruim winkelbestand beschikt het dorp ook over meerdere lagere scholen alsmede een NS-station met verbinding tussen inmiddels de Eemshaven en de stad Groningen. Via de nabijgelegen Eemshavenweg - de N46 - zijn voornoemde bestemmingen ook binnen korte tijd met de auto te bereiken.
Kenmerken;
Algemeen Bouwjaar 1920
Woonoppervlakte 169 m2
Overig inpandig 138 m2
Gebouwgebonden buitenruimte 1 m2
Externe bergruimte 47 m2
Inhoud 1271 m3
Kadastrale gegevens Gemeente Uithuizermeeden Sectie D Nummer 2387
Perceelgrootte 1995 m2

Specificaties

Object soort Woonhuis
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm Bestaande bouw
Permanente bewoning Nee
Recreatiewoning Nee
Cv-ketel: Combiketel Nee

Wilt u ook geholpen worden bij een aankoop? Vul onderstaand formulier in