Suikerquotum is in 2016 vervangen door LLB’s (Ledenleveringsrecht)

Aankoop of verkoop ledenleveringsrechten

Suikerquotum in 2016 vervangen door LLB’s (ledenleveringsrecht)

Voor het telen van suikerbieten heeft u een ledenleveringsbewijs ( LLB’s ) nodig. Aan het leveringsbewijs is een leveringsplicht gekoppeld van 85%. Eén ledenleveringsbewijs is goed voor het telen van 1 ton suikerbieten met 17% suiker. Het leveringsrecht op een LLB is een vast recht. De leveringsrechten zijn verhandelbaar. Hebt u plannen om met de suikerbietenteelt te beginnen op uw akkerbouwbedrijf, dan moet u minimaal 500 LLB’s kopen om te kunnen starten met de suikerbietenteelt. Daarnaast moet er een ledenleveringsbewijs(en) kosten a € 5.50 worden gekocht bij de fabriek.

Bent u al suikerbietenteler en u wil meer ha’s, suikerbieten gaan verbouwen op uw landbouwbedrijf, dan moet u leveringsrechten bijkopen, hiervoor kunt u zich aanmelden via het contact formulier op de website- bellen kan natuurlijk ook!

Ledenleveringsbewijs (LLB’s) verkopen

Bent u al suikerbietenteler en u heeft plannen om uw landbouwbedrijf binnen afzienbare tijd te verkopen en u wil alvast stoppen met het telen van suikerbieten, dan kunt u natuurlijk ook uw leveringsrechten verkopen, hiervoor kan u zich aanmelden via het contact formulier op de website – bellen kan natuurlijk ook!

Deel dit bericht: Facebook Twitter Google Print

Geef een reactie