Groningen akkoord met fusiegemeente het Hogeland

het Hogeland

De provincie Groningen staat achter de fusie van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Deze gemeenten gaan per 1 januari 2019 op in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Formaliteit
Groningen stuurt het herindelingsadvies met een positief advies naar demissionair minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Vervolgens moeten de Tweede en Eerste Kamer daar nog mee instemmen, maar dat is de regel een formaliteit.

Prijsvraag
De gemeenteraden van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond stelden op 18 mei van dit jaar het herindelingsadvies voor de nieuwe gemeente Het Hogeland vast. Daarmee gaven zij aan definitief te willen fuseren per 1 januari 2019. In maart dit jaar werd de naam van de gemeente ‘Het Hogeland’ bekend gemaakt. Deze werd gekozen na een prijsvraag onder de inwoners van de vier gemeenten. Het Hogeland wordt een gemeente met zo´n 45.000 inwoners.

Krachtig
Gedeputeerde Patrick Brouns, portefeuillehouder Gemeentelijke Herindeling, is blij dat de vier gemeenten er met elkaar zijn uitgekomen. ‘Mooi dat er na Westerwolde, Midden-Groningen en Westerkwartier weer een nieuwe gemeente ontstaat. Door de herindeling van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond kan de nieuwe gemeente krachtiger opereren.’

Makelaar Het Hogeland

Reint Bruins Makelaardij blijft ook in de nieuwe gemeente uw vertrouwde go to makelaar voor de aan- en verkoop van uw agrarisch vastgoed, woning en landbouwgrond.

———————————————————————————————————————————————

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Deel dit bericht: Facebook Twitter Google Print

Geef een reactie