Fosfaatrechten fiscaal afschrijfbaar

Fosfaatrechten voor de melkveehouderij worden in 2018 fiscaal afschrijfbaar. Nadat er in oktober 2016 al bekend werd gemaakt dat dit voor een jaar uitgesteld werd, maakt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de wijziging nu ook definitief.

Ook varkens- en pluimveerechten blijven afschrijfbaar. Schouten ziet de rechten als tijdelijk middel om een duurzame balans tussen mestproductie en de beschikbare afzetruimte te bereiken. “Het duurt zomaar 10 jaar voordat we daar komen. Met inachtneming van het voorgaande, is mijn stellige verwachting dat 1 januari 2028 is aan te merken als einddatum van deze rechten. Dit betekent dat fosfaatrechten, varkens- en pluimveerechten fiscaal afschrijfbaar zijn”, schrijft Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Verplichte mestverwerkingspercentages vastgesteld
Schouten heeft ook de nieuwe verplichte mestverwerkingspercentages vastgesteld voor bedrijven met een bedrijfsoverschot aan mest. De percentages verplichte mestverwerking in 2018 zijn net als in 2017 52 voor regio Oost, 59 voor Zuid en 10 voor Overig.

Bron: Boerderij.nl

Wilt u meer informatie betreffende fosfaatrechten? Neem contact met ons op of laat onderstaand uw gegevens achten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Deel dit bericht: Facebook Twitter Google Print

Geef een reactie